Ballon varen boven Nederland

CasperBlog, Enjoy, Work

 Eindelijk was het dan zover. Nadat we door het slechte weer in september al twee keer de ballonvaart uit moesten stellen, was het op 10 oktober gelukkig droog en zonnig. En dus gingen we met de ISS ballon een stukje varen. Het was het wel verdiende uitje ter viering van de succesvolle IT transitie bij ISS, waarover ik vorige week ook een lezing heb gehouden op het IT outsourcing congres. Met 6 man en Dirk de piloot van Special Balloon Services zijn we opgestegen van een veld in Barneveld, en gevaren tot Oene. We stegen direct naar 5000 foot. Daarna zijn we, gestuurd door twee windstromen op verschillende hoogtes, over de Veluwe gevaren. Wat een uitzicht! Bij de derde landingspoging (we moesten wel een veilig en bereikbaar plekje zoeken) kwamen we redelijke rustig in een weiland (met sloot) terecht. Hier zijn we allen gedoopt tot baron van Barneveld tot Oene. Zie hier de video’s.

2009-01-07: Net gezien op Youtube: het had ook zo kunnen gaan 🙂