De gierzwaluwen zijn er weer

CasperBlog, Enjoy

Zoals elk jaar zijn ook in 2009 de gierzwaluwen net voor koninginnendag in Deil aangekomen. Zondag na een etentje met Erna in Culemborg zagen we de eerste al en afgelopen maandag heb ik er een gezien in Utrecht. Maar vandaag was het dan zo ver in Deil. Blijkbaar kijken er meer mensen uit naar de gierzwaluw, zie hier de laatste waarnemingen. Na onze verbouwing zijn twee oude gierzwaluwnesten in ons huis uit de gratie van de bewoners geraakt. Waarschijnlijk is er onvoldoende uitvliegruimte door de uitbouw. Dit jaar ben ik bij Jos in Amersfoort langs geweest voor wat inspiratie over nestkasten en heb er ook twee bij hem gekocht. 1 hangt inmiddels op een plek waar vroeger ook een nest in de buurt heeft gezeten, voor de andere kast kan ik nog geen geschikte plek vinden. Volgens Joris is er vandaag al direct een zwaluw in de nieuwe kast komen kijken, maar ik heb dit zelf nopg niet gezien. We wachten af.