Geared running

CasperAdvance, Blog, Technology

Sinds twee weken train ik met hardlopen voor de Ronde van Deil, een hardloopfeestje in ons dorp op 20 augustus aanstaande. Ik was wel klaar met de 5km rondjes die ik tot nu toe wekelijks loop, dus het was tijd voor een nieuwe uitdaging. Ik train nu twee keer per week en met de begeleiding van Prorun, een hardloopsite met persoonlijk hardloopschema’s.

Het trainingsschema gaat echter uit van bepaalde afstanden per training, maar als ik loop weet ik niet hoe ver ik al heb gelopen. Vooraf kan je je route natuurlijk uitzetten op afstandmeten.nl maar dan kan je niet afwijken als je daar zin in hebt. Daarnaast beveelt Prorun een hartslagmeter aan om alles goed in de gaten te houden, en eigenlijk wil ik zelf ook nog bijhouden waar ik ben geweest…

Ik loop dus tegenwoordig geared. Dat wil zeggen; ik blijf in de juiste zone met de hartslagmeter die ik van collega Erik te leen heb en met bbTracker GPSlogger op mijn Blackberry (met GPS) houd ik de afstand en snelheid in de gaten. Via een export kan ik daarna de gelopen route bekijken op Google Maps. Best leuk, maar ik kijk nu te veel op de devices en moet dus oppassen dat ik nergens tegenaan loop.

Eigenlijk zou je dit allemaal moeten combineren; wired running. Een on-line real-time hardloopcoach die op basis van je actuele prestaties direct het juiste advies geeft, rechtstreeks in je oor vanaf je iPod. Ideetje voor Prorun? Ik kan natuurlijk ook iemand vragen om mee te fietsen 🙂

Note: Voor GPS logging op een Blackberry raad ik GPSlogger aan. Deze is uitgebreider dan de hierboven genoemde bbTracker.