Autowimpers – de echte voor minder dan 3 euro!?

CasperBlog, Gadgets

1-pair-fashion-cute-car-styling-stickers-black-eyelashes-vehicle-headlight-decorative-sticker-on-car-free

Het kan NOG goedkoper
Update oktober 2016: Autowimpers voor maar €1,19 inclusief verzendkosten!

Lees vooral door hieronder, maar op AliExpress vind je de autowimpers voor maar €1,19, inclusief verzendkosten. En kijk nou, het is opnieuw hetzelfde plaatje!

Autowimpers voor maar €1,19

China rukt op!

Heb je al gehoord van de website DealExtreme.com? Belachelijk lage prijzen voor allerlei producten die je ook bij de Nederlandse Blokker, de Action, op Marktplaats of op speciale websites tegenkomt. Een collega wees me laatst op zo’n speciale website (autowimpers.nl) en hetzelfde product op DealExtreme (Car Fashion Decorative Eyelashes) in de Exterior Car Accessories afdeling. Links de autowimpers op autowimpers.nl en rechts dezelfde op DealExtreme.
Autowimpers

 

 

 

 

Het verschil? Zegt u het maar. Ik zie het niet, het is dezelfde foto. Waarschijnlijk komt het ook allemaal uit dezelfde fabriek. Er is natuurlijk wel één heel groot verschil; de prijs. Links kost €33,95 excl verzendkosten, rechts slechts €3,00 inclusief verzendkosten.

Huh!?

En dat kan natuurlijk niet. Hoe kan een product uit China goedkoper zijn dan de verzendkosten van datzelfde product uit Nederland? Uiteindelijk gooit dezelfde Nederlandse postbode het pakketje door je brievenbus. En ook al zegt autowimpers.nl gebruik te maken van de “originele Carlashes” (met echt 3M tape!), worden deze waarschijnlijk ook gewoon in China gemaakt. En 3M drukken ze er daar gewoon op bestelling bij op. Dus de vraag is of je als gewone consument nog kunt achterhalen waar een product vandaan komt en of er een kwaliteitsverschil is. En als iets als “origineel” bestempeld is, dan garandeert dat nog niet dat er geen kinderarbeid of akelige milieubelastende chemicalien aan te pas zijn gekomen.

Kopen, kopen, kopen

Als de Chinese producten tegenwoordig zo toegankelijk en goedkoop zijn, dan voorspel ik dat de gewone Nederlandse consument ook niet de moeite gaat nemen om het verhaal er achter uit te zoeken. Als jij autowimpers wil, dan bestel je die gewoon in China voor €3,00, no questions asked. Of je iPad pennetje, of je retro cassette iPhone hoesje, of wat dan ook (je kan er echt alles kopen…). En als jij het niet doet, dan koopt Blokker het daar wel en verkoopt het voor het tienvoudige als “origineel” of onder hun eigen merk.

Zelfs mijn schoonmoeder…

Zo heeft, tot mijn grote verbazing, mijn schoonmoeder sindskort het varkentje-LED-zaklampje die bij DealExtreme al maanden in de top 10 staat (€0,65! inclusief batterijen en verzendkosten, dat kan toch niet!). Maar ik weet zeker dat ze nog nooit van DealExtreme heeft gehoord. Het zaklampje heeft ze ergens in de stad gekocht, zei ze. Ik heb maar niet gevraagd wat ze er voor heeft betaald…

Ook leuk: geen autowimpers maar ogen voor op je achteruitkijkspiegel

Voor alle duidelijkheid: de links naar de producten op deze pagina zijn zgn affiliate links. Bestellingen via deze links leveren mij punten op die in te wisselen zijn voor producten.

044056_autowimpers2e update mei 2014: Xenos verkoopt sinds kort speciale oranje autowimpers voor het WK. Raad een wat deze kosten? 3 euro! En kijk eens goed naar die foto, die witte BMW komt me zo bekend voor?!

Update mei 2014: De Chinese overheid schijnt het post- en pakketvervoer te subsidiëren, stond in de Volkskrant. Dat verklaart een boel.

Update 13 augustus 2012: Naar aanleiding van deze pagina, had ik onderstaande twittergesprek met Autowimpers.nl. Maak zelf uit of je de dure “echte” wil of de goedkope “neppe”: