Zware 30km tijdens de Beekse Marathon

CasperAdvance, Running

Zondag 16 september hebben Andre en ik mee gelopen in de 30km duurloop van de Beekse Marathon. We hadden een lange afstandswedstrijd nodig voor onze training voor de marathon van Amsterdam in oktober. De prettig kleinschalig Beekse Marathon in Hilvarenbeek leek ons een mooie plek om die wedstrijd eens te lopen. Het voordeel van een kleinschalige wedstrijd is de sfeer. Het grote nadeel dat mij echter parten heeft gespeeld is dat alle afstanden gelijk startten. Dat betekende dat ik me in mijn tempo veel te veel liet meeslepen door de 5 en 10km lopers. En dat heb ik later na de 25km geweten. De laatste kilometers waren zeer zwaar.

Uiteindelijk liep ik 2:27:38 op de 30km. Een prima tijd, maar mijn zelfvertrouwen voor de marathon heeft een deuk opgelopen. Ik had niet nog eens 12km door kunnen gaan. Een wijze les dus…