Android Autoradio

CasperBlog, Explore, Gadgets

Android in je auto

Op zoek naar een Android autoradio? Ik zocht laatst naar een nieuwe autoradio en kwam op verschillende Chinese websites complete Quad core Android 6.0 autoradio’s en 8inch Android 4 autoradio’s tegen. Doordat deze op Android draaien, een groot touchscreen, een stevige processor en veel GB geheugen hebben zijn de mogelijkheden bijzonder uitgebreid. En ze zijn kant en klaar beschikbaar voor veel verschillende type auto’s (hier bijvoorbeeld alle VW Polo android autoradio’s bij AliExpress en hier Polo android autoradio’s bij DealExtreme). Met een relatief kleine ingreep kan je deze makkelijk zelf (of laten) inbouwen, stekkers en kabels worden meegeleverd.

Zeer compleet

Alle denkbare opties zitten er op: GPS, DVD, Bluetooth streaming en carkit, wifi voor bv (tethering met smartphone), SD en USB poorten, MP3 speler, 4x45W versterker, radio met RDS,  CAN Bus voor als je een moderne auto hebt, achteruitrijcamera aansluiting, aansluiting voor DVD schermen achterin, etc, etc.


android-6-0-auto-dvd-speler-1024-600-4g-quad-core-voor-vw-skoda-polo-golfUpdate november 2016: Mijn favoriete autoradio is de Infidini Android 6.0 1024*600 4G quad core die geschikt is voor de Volkswagen Passat, Caddy, Polo, Golf 5 en 6, Tiguan, Touran, Jetta en Skoda’s en Seats. Snel, uitgebreid en veel goede recensies.

 


Autoradio met apps

Via de Google Play store kan je er dus Android apps op installeren zoals Buienradar, Flitsservice, VID file info, Google maps of de echte Tomtom navigatie-app en zelfs Facebook. Moet je wel op het verkeer blijven letten natuurlijk… En er zijn apps waarmee je jouw smartphone kan bedienen (mirroring) terwijl die in je zak blijft zitten. Met een extra bluetooth OBD2 dongle en de app Torque kan je ook nog in realtime je autotechniek in de gaten houden.

Je kan overigens vergelijkbare radio’s ook wel op Marktplaats en Alibaba kopen, maar daar zijn ze duurder of moet je er vaak meer afnemen. Ik bestel al jaren bij AliExpress en Dealextreme en dat gaat altijd goed (let wel op invoerrechten en belasting). Ook leveren Clarion en Pioneer een Android radio maar die zijn minder compleet.