Rob de hele, ik de halve

CasperEnjoy, Running

Vorig jaar zouden mijn zwager Rob en ik samen de marathon van Enschede lopen. Maar Rob raakte geblesseerd tijdens het trainen en ben ik dus toen alleen gegaan naar de natte koude hele van Enschede (zie hier). Dit jaar ging Rob alleen en besloot ik om hem te helpen. Hij schreef zich in voor de hele, en ik voor de halve. In Enschede loop je voor de hele marathon twee dezelfde rondjes en de halve maar een, 2,5 uur later.

Ik had uitgerekend dat ik hem rond de 32km wel tegen zou komen en dacht dus vanaf daar met hem mee te lopen. Helaas hebben we elkaar totaal gemist en dacht ik rond Glanerbrug dat hij gestopt moest zijn (maar zo is Rob niet). Totdat ik bij de 19km kwam en hem nog richting Glanerbrug zag lopen. Hij dieselde gewoon door en ik ben hem tegemoet gelopen, tot grote verwarring van de organisatie en het publiek (U loopt de verkeerde kan op!).

De laatste kilometers hebben we samen uitgelopen tot aan de finish. En daarbij zijn we uitgebreid op RTV Oost geweest! Kijk hier op RTVOost uitzendinggemist rond 5:24, 5:27, 5:37 en 5:47

Mijn record op de halve marathon: nog nooit er zo lang er over gedaan! Zie hier mijn eindtijd van 2:48(!) op uitslagen.nl Ik had me ingeschreven als Red Heerschap 🙂