Koop nieuwe oude schoenen

Casper Baghuis

Hardloopschoenen verliezen hun demping na verloop van tijd. Dat verschilt per schoen, maar het ligt ergens rond de 1200 kilometer. Of na een paar jaar, want bij sommige schoenen worden de zolen hard, ook als je er niet op loopt. Loop je nog maar korte afstanden? Begin dan eerst gewoon op je oude schoenen. Loop je meerdere kilometers hard of meerdere keren per week, zorg dan dat je goede schoenen hebt.

Hardloopwinkels kunnen je goed helpen met het vinden van een schoen die jou op de juiste manier ondersteunt. Er zijn, naast neutrale schoenen, allerlei corrigerende functies mocht je onder- over overpronatie hebben. Geen idee wat dat is? Ga eens langs bij de hardloopshop. Heb je al schoenen waar je tevreden over bent en waar je flinke afstanden al op kan lopen? Koop dat model dan gewoon opnieuw. Veel merken hebben elk jaar een nieuwe uitvoering van hetzelfde model en die van het afgelopen jaar wordt vaak met flinke korting verkocht.

De meeste hardloop-apps kunnen het aantal kilometers per paar schoenen voor je bijhouden, ik gebruik daar zelf Garmin voor.

Werk dit voor Casper?

Ja. Toen ik echt begon met hardlopen heb ik me laten adviseren in een hardloopwinkel. Nu koop ik al jaren hetzelfde model hardloopschoenen, van het afgelopen jaar.